Plannja snuvade Real Madrid

Han har jagats av de flesta ligaklubbar och även varit aktuell för Real Madrid. I slutändan valde supertalangen Jonas Jerebko från Borås att skriva på ett tvåårskontrakt med Plannja Basket.

De senaste veckorna har Jonas Jerebko varit Sveriges hetaste basketspelare. Han har uppvaktats av bland annat Real Madrid, Benetton Treviso, Fenerbahce och ett flertal ligaklubbar i Basketligan, samt blivit uttagen till svenska seniorlandslaget. 19 år gammal räknas Jerebko som en av de största svenska baskettalangerna någonsin.

Förra veckan var Jonas på besök i Luleå och efter det behövde han inte många dagar för att bestämma sig för att lämna Borås och flytta norrut.

– Det kändes som det bästa alternativet helt enkelt, jag gillar klubben och staden. Nu ska det bli väldigt roligt att spela i Basketligan nästa år och utvecklas där, säger han själv.
Plannjatränaren David Visscher är förstås glad över nyförvärvet. Jonas ringa ålder till trots så räknar David med att han redan under sin första säsong i Basketligan ska kunna bidra en hel del.

– Han är en av de mest lovande svenska spelare jag någonsin sett. Sedan är han bara 19 år – för varje år kommer han att bli bättre och bättre. Han har absolut kapacitet att spela på högsta nivå i Europa, kanske till och med i NBA, säger Visscher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista