Satsning på ungdomsverksamhet i Norrbotten

Med nya pengar från Ungdomsstyrelsen ska kommunerna i Norrbotten tillsammans stärka ungdomsarbetet i länet. Pengarna ska satsas både på ungdomsverksamhet och ungdomsledare för att främja goda uppväxtvillkor för unga.

Kommunförbundet och kommunerna i Norrbotten har beviljats 350 000 kronor av Ungdomsstyrelsen för att utveckla förebyggande och främjande insatser för unga i Norrbottens län.

- Vi vill trycka på hur viktigt det är att främja det som är bra för unga. Det är viktigt att inte bara stå vid sidan av och vänta på att unga ska trilla dit och först då ingripa. I stället ska man fråga hur vi kan jobba nu för att det ska bli bra, säger Jim Broström, projektledare på Kommunförbundet Norrbotten.

Under 2006 ska kommunerna kartlägga vilka verksamheter som finns för unga i regionen och vilka behov av utbildning som finns bland fritidsledare och andra som arbetar med ungdomar.

- Tanken är att ta reda på vad som främjar ungas egen kraft och initiativförmåga. Genom möten där unga själva får berätta vad som är viktigt för dem och genom intervjuer med politiker, tjänstemän och personer som arbetar med unga ska vi ta reda på hur vi ska gå vidare, säger Jim Broström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista