Misstänkt våldtäkt efter taxiresa ännu ouppklarat

Polisen har ännu inget spår efter den man, som misstänks ha våldtagit en kvinna, sedan hon lämnat en krog i centrala Luleå i taxibil. Man väntar nu på provsvar från Statens kriminaltekniska laboratorium.

Det var natten mot den 29 april, som en kvinna gjorde en polisanmälan om att hon hade utsatts för våldtäkt, efter att hon hade lämnat krogen. Vittnen hade sett att hon hade satt sig i en taxibil och åkt iväg. Själv skulle kvinnan ha känt sig drogad och upptäckte först dagen efter att hon var blodig och att kläderna var blöta. Efter polisanmälan kördes hon till Sunderby sjukhus, där prover togs och de undersöks nu av SKL i Linköping.
PO Andersson på Luleåpolisen kan inte säga om man har någon, som är misstänkt för våldtäkten, men vi letar åt ett visst håll, säger han. Flera personer, som kan hjälpa utredningen frammåt har hörts, bland andra ordningsvakter och taxibolag.
Vilken typ av taxi, som körde kvinnan är oklart. Det finns flera taxibolag och även svarttaxi och det är inte heller säkert att någon taxiförare är gärningsmannen, säger han.
PO Andersson säger också att det här fallet inte har något att göra med överfallet tidigare på en kvinna på Malmuddsviadukten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista