Landshövding PO Eriksson firar att regeringen kommer till Norrbotten. Foto: Niklas Jälén

Regeringen kommer på besök till länet

Det är nu klart att statsminister Göran Persson har tackat ja till landshövding Per Ola Erikssons inbjudan att komma på besök till länet. Göran Persson och regeringens besök genomförs den 13 till 14 juni.

Göran Persson och Lena Hallengren ska vara i Luleå, Thomas Bodström i Arvidsjaur, Leif Pagrotsky i Arjeplog. Pär Nuder och Mona Sahlin kommer till Boden, Ylva Johansson och Bosse Ringholm till Gällivare, Lena Sommestad till Jokkmokk, Jan Eliasson och Ulrica Messing till Haparanda.

Thomas Östros och Barbro Holmberg ska vara i Kiruna, Sven-Erik Österberg i Pajala, Carin Jämtin och Ibrahim Baylan i Piteå, Morgan Johansson i Älvsbyn, Hans Karlsson i Överkalix, medan Ann-Christin Nykvist ska befinna sig i Övertorneå och Leni Björklund i Kalix.

Dessutom blir det regeringssammanträde i Länsstyrelsens sessionssal i Luleå den 14 juni.

Landshövding PO Eriksson säger att det finns stor anledning för regeringen att besöka länet, nämligen alla investeringar, som görs på olika håll. Det är också han som står bakom inbjudan, då han tycker att det vore fel att en delegation från Norrbotten for till Stockholm för att berätta om i länet, i stället för att regeringen kommer hit och på plats ser vad som sker.

Förutom minstrarna kommer ett antal sekreterare och annan personal plus SÄPO-folk, så det väntas bli flera landningar på Kallax flygplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista