Camilla Hansen (c) gruppledare Luleå. Foto: Niklas Jälén

Kvinna tar över som gruppledare för centern i Luleå

Centerpartiet i Luleå har för första gången utsett en kvinna som gruppledare i kommunfullmäktige efter bortgångne Lennart Lindström.

Det är Camilla Hansen, som idag sitter i Barn- och utbildningsnämnden och hon vill utveckla näringslivet:

– Jag vill jobba mer för tillväxt och trygghet. Det saknas mycket trygghet i Luleå idag, till exempel att unga har svårt att gå ut, och att det skapas trygghet i samhällssystemet, så att man inte hamnar mellan åtgärder. Det handlar också om trygghet för lärarna, säger hon.

Camilla Hansen är 40 år och bryter alltså den manliga traditionen av gruppledare för centern i Luleå. Hon började med politik efter senaste valet och ska nu bli vallokomotiv under årets valrörelse. Ledordet för henne är tillväxt.

– Man kan tänka sig mer förädling av råvaror och det gäller bland annat trädgårdsprodukter, säger Camilla Hansen, som går in i kommunstyrelsen den första juni och siktar på kommunfullmäktige efter valet, där hon ska bli gruppledare. Hon är från Skåne, men har bott i Norrbotten i tiotalet år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".