Gällivare-Malmberget får arkitektvision

LKAB:s vd Martin Ivert har gett Gällivares kommunalråd Tommy Nyström löfte om att Gällivare-Malmberget ska få en liknande arkitektvision som nya Kiruna fått.
-Det här känns riktigt bra, säger Tommy Nyström.

Nu kommer Gällivare och Malmberget att få samma möjligheter som Kiruna när det gäller samhällsplaneringen. Båda samhällena står inför mycket stora förändringar, eftersom gruvbrytningen under jord breder ut sig och skapar obeboeliga sprickzoner.
LKAB:s vd Martin Ivert har i dagarna gett Gällivares kommunalråd löfte om att samma arkitekt som arbetar för att skapa det nya Kiruna, även ska sköta planeringen av det nya Gällivare-Malmberget.
-Det känns väldigt bra att de lyssnar på oss också och det är mer bråttom att förändra Malmbergets bebyggelse än Kirunas, så de erfarenheter de får av förändringen här i Gällivare-Malmberget, kan de sedan dra nytta av när de skapar det nya Kiruna, säger Gällivares socialdemokratiska kommunalråd Tommy Nyström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".