Hans Rönnkvist, chef för opererande verksamheten vid landstinget i länet. Foto: Jon Hedström.

"Verksamheten kan inte bygga på vakter"

Landstingsledningen har beslutat att vaktförstärkningen försvinner på akuten vid Sunderby sjukhus. Men vid speciella evenemang i länet kan det bli förstärkning. 

Hans Rönnkvist, chef för opererande verksamheten vid länets sjukhus, är en av dem som anser att det inte finns behov av extra bevakning. Om det skulle visa sig att det blir oroligt på akuten kan det bli en extra vakt igen.

- Vi har sett det här som en temporär lösning. Nu har det lugnat ner sig lite grand, av den anledningen har vi gjort bedömningen att vi kan ta bort den extra vakten. Om det skulle visa sig att det förändras får vi väl ta in en extra vakt igen, säger Hans Rönnkvist.

Hans Rönnkvist säger också att det inte finns anledning för vare sig personal eller patienter att vara oroliga när de är på akuten.

- Jag tycker personligen att vi kan inte ha en verksamhet som bygger på att vi har vakter för att hålla ordningen på en akutmottagning. Jag tycker att det borde tillhöra den svenska kulturen att det ska vara lugnt på det stället, säger Hans Rönnkvist.

Läs mer:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".