Yvonne Stålnacke.

Yvonne Stålnacke kan bli hockeyförvärv

Nu på måndag ska Luleå Hockey spika sin nya styrelse. En otippad kandidat från valberedningen till ny styrelseledamot är Yvonne Stålnacke, socialdemokratisk kommunalrådskandidat och stålverksarbetare.

Yvonne Stålnacke har tackat ja till att nomineras som styrelseledamot i Luleå hockeys huvudstyrelse. Skälet är att hon vill jobba för ett lag som är fantastiska ambassadörer för Luleå och Norrbotten.

- Dessutom gillar jag verkligen hockey och går ganska ofta på matcherna. I år har det blivit sex matcher, säger hon.

I dagsläget vet inte Yvonne Stålnacke, före detta socialdemokratiskt landstingsråd, om hon blir toppolitiker i Luleå. Hon står som andranamn på kommunlistan.

– Men om jag blir vald så kommer jag att göra en tydlig boskillnad i min politiska roll och rollen som ledamot i Luleå Hockey. Jag kommer då inte att sitta med i beslut som har med sponsring eller medelstilldelning till olika lag att göra. Jag kommer att akta mej noga för jäv, säger hon.

Vad vill hon då kämpa för i Luleå Hockey?
– Jag vill gärna knyta band mellan universitetet och hockeyn eftersom jag sitter i universitetsstyrelsen i Luleå. Dessutom vill jag lansera hockey som sport för en bred kvinnlig publik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".