Dubbeldäckare en trafikfara

Dubbeldäckare är inte lämpliga för trafik i Sverige, det säger Tomas Karlsson avdelningschef på NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande i Stockholm.
Trots kritik från bland annat vägverket har över 20 dubbeldäckare köpts in för att trafikera Norrlandskusten mellan Luleå och Sundsvall. Ska man titta på trafiksäkerheten så köper man inte dubbeldäckare, enligt NTF´s Tomas Karlsson. Höga bussar är vindkänsliga och får väldigt dålig väghållning vid halka. Dessutom sitter föraren på sämsta möjliga plats eftersom han sitter lägst av alla i bussen och ser också minst,enligt Karlsson. - Dessutom behöver vi i Sverige inte dubbeldäckare för att frakta många personer eftersom vi har generösare regler när det gäller att köra långa bussar i jämförelse med övriga Europa. Så att trafikera norrlandskusten med dubbeldäckare är en ren trafikfara, säger Tomas Karlsson från NTF.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".