Jonas Nordquist.

Nordquist lämnar Luleå för NHL

Luleå Hockeys landslagsman Jonas Nordquist lämnar klubben. På tisdagskvällen skrev han på ett proffskontrakt för NHL-klubben Chicago Black Hawks.

– Det känns spännande och väldigt roligt att prova på att spela i ett annat land, även om jag har haft tre väldigt bra år i Luleå, säger Jonas Nordquist precis före han sätter namnteckningen på ett kontrakt på Arlanda.

Efter VM-guldet har det spekulerats om NHL-spel för Nordquist och efter täta kontakter mellan svenskens agent och Chicago är nu ett ettårskontrakt klart med NHL-klubben, vilket även kan innebära spel i farmarligan.

För Luleå Hockey innebär det att man tappar en av sina nyckelspelare och en center i förstakedjan som nu måste ersättas.

– Vi kommer att ta kontakt med en del spelare, men centrar växer inte på träd och det blir svårt att ersätta Jonas. Det gäller att göra det bästa av situationen, säger Lars Modig, sportchef i Luleå Hockey.

Luleåtränaren Slavomir Lener, som just nu är hemma i Tjeckien, hoppas på att kunna värva en tjeckisk spelare.

– Jag kan inte lova något, det kan bli en center eller en ytterforward. Det beror på vilka spelare som blir över utan kontrakt när NHL gjort klart med trupperna den 15 juni, säger Lener.

Peter Sundkvist
peter.sundkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".