40 jobb i Arjeplog när hotell byggs ut

Det kommer att bli 30 till 40 nya jobb i Arjeplog när hotell Silverhatten satsar på en större utbyggnad. 40 miljoner satsas på ett byggande av en stor spa-anläggning och en större utbyggnad av antalet hotellrum.

Själva hotellutbyggnaden på 89 nya rum och den nya spa-anläggningen kommer att ge runt 10 nya jobb. Men satsningen på evenemang riktad mot bilföretagen har gett resultat och där kommer det att bli många nya jobb.

- AMG och Audi kommer att komma, dessutom ett annat bilmärke som jag inte kan namnge nu kommer att finnas medunder kommande vinters event. Det kommer at ge 25 till 30 nya jobb, säger Jan Edvardsson.

Att Jan Edvardsson vågar satsa på en så stor utbyggnad är att han fått ett längre kontrakt på boende med den tyska biltillverkaren BMW.

- Hade jag inte det i fickan skulle jag inte ens våga gå in på banken för att låna pengar till en utbyggnad, säger Jan Edvardsson.

Vart fjärde år har det varit utbyggnad av hotellet. Med en så här stor utbyggnad skulle man kunna tro att det kommer att dröja till nästa gång hotellet ska byggas ut, men det tror inte hotellägaren:

- Det händer så mycket på biltestsidan både vad det gäller expansion hos gamla kunder men även nya kunder, att jag inte utesluter att redan nästa år kan det bli frågan om att bygga ut igen. Jag har redan nu förberett för en utbyggnad med ytterligare 40 rum, säger Jan Edvardsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".