Peter Eriksson (mp)

Mp är länets mest omskrivna parti

Inte helt oväntat visar det sig att miljöpartiets språkrör, Peter Eriksson från Kalix, är länets mest omskrivne riksdagsledamot. Detta enligt en sammanställning som omvärldsbevakningsföretaget Agent 25 gjort, där man även tagit reda på vilka partier som synts mest i media.

Peter Eriksson har varit med i 1029 publicerade nyhetsartiklar på nätet under det gånga arbetsåret. Närmaste politikern är tvåan är socialdemokraternas länsordförande, riksagsledamoten Kristina Zakrisson från Kiruna, som omtalats i 118 artiklar.

Minst omnämnd i media har de socialdemokratiska riksdagsledamöter Lennart Klockare från Boden och Karin Åström från Överkalix varit med endast 24 respektive 15 artiklar.

Det partier från länet som det skrivs minst om är moderaterna och folkpartiet med 48 respektive 47 artiklar, enligt samma undersökning. Detta kan jämföras med miljöpartiets 1029 artiklar och socialdemokraternas 302 artiklar.

Sammanställningen visar hur mycket som skrivits om respektive riksdagsledamot och parti i över 500 svenska nyhetskällor på nätet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".