Rekordsbesök av ministrar till länet

I dag kommer statminister Göran Persson och 18 av hans ministrar för ett tvådagarsbesök i Norrbotten. Aldrig tidigare har en statsminister kommit med så många statsråd till Norrbotten samtidigt. Det är landshövding Per-Ola Eriksson som har bjudit in för att, som han säger, visa upp det positiva Norrbotten.

Man kan nog kalla denna resa för ministärens tjänsteresa med hög trivselfaktor. Statsminister Göran Persson får ta på sig bygghjälmen för han ska besöka kulturens Hus i luleå.

Kulturministern Leif Pagrotsky kom redan i går och fick nog den tjusigaste inledningen i midnattsol på Galtispouda, Arjeplog med tillhörande vickning.

I dag väntar också besök inom biltestföretag bland annat.

Finansminister Per Nuder och samhällsbyggnadsminister Mona Sahlin besöker gemensamt Boden. Där ska dom bland annat titta på framtidens försvar. Dessutom får Rödbergsfortet och Försvarsmuseum besök. Kommunalråden i Boden utmanar till sist ministrarna i en fiskeduell i Luleälven.

Jan Eliasson utrikesminister får se Haparanda-Tornio från ovan. Infrastrukturministern Ulrica Messing kommer också dit, och tar liksom Eliasson en titt på byggen men även en skärgårdslunch på båt.

Andra ministrar besöker allt från en spjutfabrik, rymdverksamhet, och LKAB till Älvsbygymnasterna och en stilla lägereld i Jukkasjärvi.

Regeringens detaljerade Norrbottensprogram under de här två dagarna kan du nå via en länk här ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".