Statsminister Göran Persson (s). Foto: Carin Sjöblom.

Statsministern svarade på lyssnarfrågor

I dag satt statsminister Göran Persson i en studio i radiohuset i Luleå och svarade på lyssnarnas frågor i ett telefonväkteri.

Statsministern som är på tvådagarsresa i Norrbotten med nästan alla sina statsråd, verkade trivas, och frågorna var intressanta, tyckte han.

- Jag tycker att det är mycket intressant att prata om energifrågor, sa Göran Persson.

Utanför studion stod inte bara säkerhetsvakter utan där vänatde också värden för regeringens besök i Norrbotten, landshövding Per Ola Eriksson.

Under tisdagen bjöds det på rundtur i Kulturhuset som är under byggnation i Luleå. Huset imponerade mycket på statsministern.

- Jag blev helt tagen av det stora vackra bygget. Det finns en fin stolthet i det, säger Göran Persson.

Under en intervju efter telefonväkteriet, berättade Göran Persson en del om det nya landsbygdsprogram som regeringen och samarbetspartierna presenterade häromdagen.

Bättre resurser för småföretagande på landsbygden är mottot för den nya landsbygdssatsningen, sa han, om det program som ska ge en miljard kronor extra om året till näringar på landsbygden från och med 2007. Det ska därmed också skapa jobb.

Se fler bilder och lyssna på telefonväkteriet:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".