Kritik mot regeringsbesök

”Regeringen vill ta åt sig äran för vad andra gjort!” Det är moderaternas länsordförande, riksdagsledamoten Krister Hammarbergh, kommentar till det nu avslutade tvådagarsbesöket av den socialdemokratiska regeringen.

Den goda konjunkturen i länet just nu beror på att råvarupriserna ligger högt, och inte på några regeringsinsatser, enligt Krister Hammarbergh.

Och enligt honom finns risken att länet kommer ha kvar samma sysselsättningsproblem när råvarupriserna sjunker och de stora industriinvesteringarna väl är genomförda.

Han tycker att regeringen istället för att underlätta och skynda på de särskilda satsning som behöver göras, för att mer bestående skapa fler jobb, har lagt krokben för en sådan utveckling. Hammarbergh tycker att biltestverksamheten, turismen och en eventuell militär övnings- och testverksamhet är några av de områden som har stor betydelse för länet i framtiden. 

- Flygskattehöjningen är inte positiv och för småföretagen kommer regeringens förändringar för säsongsanställda bli problematiskt, säger han.

Dessutom ifrågasätter Krister Hammarbergh varför regeringsbesöket görs under ett valår, istället för att göras i början av mandatperioden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".