Luleå får non-stop flyg till Thailand

Fritidsresor fortsätter att satsa på Kallax flygplats i Luleå. Nästa vår kommer ett av världens största flygplan, en Boeing 747-400, att flyga non-stop Kallax-Thailand. Sammanlagt blir det fyra avgångar från Luleå under mars 2007 med totalt 2328 platser.

Det är för att möta den ökade efterfrågan som Fritidsresor väljer att sätta in non-stop flyget på sträckan Kallax-Phuket. Samtidigt sänks priserna på samtliga resor från Luleå med 500 kronor.

Enligt Fritidsresors Sverigechef Christian Clemens är det planets storlek och direktflygningen som gör att man kan sänka priserna.

Frtidsresors Jumbo är ett av världens största passagerarflygplan och det absolut största som någonsin trafikerat Kallax. Det flyger nonstop till Phuket på cirka 10,5 timmar.

- Förra året var vi första arrangören någonsin med flyg från Kallax till Thailand. Den enorma efterfrågan gör att vi fortsätter satsa på Kallax, säger Christian Clemens i ett pressmeddelande.

Den nya Jumbon, 747-400, är den allra senaste typen av 747. Planet kortar resan från cirka 13 till 10,5 timmar. Det har Premium Class på övre däck.

Jumbon flygs med skandinavisk kabinpersonal från Fritidsresors flygbolag TUIfly Nordic, före detta Britannia Nordic, och piloter från Fritidsresors systerbolag Corsair.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".