Nyordning i Jokkmokks politiska styre

Miljöpartisten Mats Dahlberg stiger in som ordinarie ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott i Jokkmokk. Han efterträder Max Svensson som avsagt sig alla politiska uppdrag. Sixten Eriksson (s) sitter kvar som kommunalråd fram till valet.

Miljöpartisten Mats Dahlberg stiger in som ordinarie ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott i Jokkmokk. Han efterträder Max Svensson som avsagt sig alla politiska uppdrag. Sixten Eriksson fortsätter regera i minoritetsställning.

Max Svensson har haft en vågmästarroll i kommunen sedan han hoppade av Samernas väl och valde att stödja socialdemokrtaternas maktövertagande mitt under mandatperioden.

Måndagens fyllnadsval innebär att Allianspartierna har majoritet både i kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott, men att socialdemokraterna fortfarande håller ordförandeposterna.

Kommunalrådet Sixten Eriksson sitter alltså kvar fram till valet, då inget parti begärt omval till nämnder och styrelser. Socialdemokraterna har ordförandeposterna även i facknämnderna och i kommunfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista