Nya miljonsatsningar i Arvidsjaur

Regeringen beslutar om ytterligare medel till regionalt utvecklingsarbete i Arvidsjaur. Regionalt prioriterat är bland annat utbyggnad av flygplatsen och förberedelser för en flygrelaterad utbildning.

I samband med besluten om omställning av försvaret beslutades också om särskilda åtgärder riktade till de fyra lokala arbetsmarknadsregionerna som bedömdes bli mest berörda av omställningen.

Det handlar om Östersund, Gotland, Karlstad/Kristinehamn och Arvidsjaur. En av åtgärderna var särskilda medel för insatser som främjar ökad konkurrenskraft, hållbar tillväxt och sysselsättning i regionerna.

Regeringen har tidigare beslutat, 15 december 2005, om sammanlagt 120 miljoner kronor för utvecklingsarbete i de lokala arbetsmarknadsregioner som berörs mest av 2004 års försvarsomställning.

Regeringen har idag beslutat om ytterligare sammanlagt 80 miljoner kronor till berörda regioner.

Länsstyrelsen i Norrbottens län får 7 miljoner kronor för fortsatt utvecklingsarbete i den lokala arbetsmarknadsregionen Arvidsjaur. Regionalt prioriterat är bland annat utbyggnad av flygplatsen och förberedelser för en flygrelaterad utbildning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".