Gällivaremordet överklagas

En av de tre asylsökande män från östra Europa som dömts för att ha deltagit i mordet på en 29-årig rysk medborgare i en lägenhet i Gällivare under nyårshelgen har överklagat sin dom.

Det är en 29-årig man som dömts till fyra års fängelse av Gällivare tingsrätt för misshandel, grov misshandel, olaga frihetsberövande, brott mot griftefrid och skyddande av brottsling som överklagat domen, uppger TT.

Den 30-årige man som varit den drivande kraften under såväl planläggningen av dådet som under själva misshandeln som ledde fram till mordet har inte överklagat sin dom på tio års fängelse och livstids utvisning ur landet. Även den andra medhjälpare, en 23-årig man, tar sitt straff på ett år och tre månaders fängelse.

Det var under nyårshelgen som de tre männen misshandlade en man så svårt i en lägenhet i Gällivare att han avled. De dumpade sedan den döda kroppen i en snödriva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".