Politikerkandidater med miljonskulder

Drygt hundra av dem som kandiderar till länets olika kommunfullmäktige har skulder på sammanlagt 12 miljoner hos kronofogden.

Inför valet i år har Sveriges Radio låtit göra en undersökning som visar vilka skulder de kandiderande politikerna har. Storleken på skulderna varierar och en av de som har stora skulder är vänsterpartisten Bo Englund som i höst kandiderar till kommunfullmäktige i Boden. Han har skulder på drygt 329 000 kronor till staten. Huruvida detta påverkar hans förtroende som kommunpolitiker menar han att folket i Boden får avgöra i valet i höst.

Bland de som kandiderar till riksdagsvalet i år från Norrbotten återfinns sju stycken som tillsammans har obetalda skulder på 2 miljoner kronor till kronofogden.  Miljöpartisten Tore Johansson från Pajala har ensam en skuld på 1, 6 miljoner kronor till staten. Totalt i Norrbotten är det 107 kommunpolitiker som är skyldiga staten ett belopp på 12 miljoner kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".