Polisen satsar på midsommarhelgen

Nu på midsommarafton är det många norrbottningar som åker iväg för att fira någon annanstans än där de bor, men firandet är inte alltid problemfritt. Fylla, misshandel och rattfyllerier är en del av det som brukar höra midsommaren till. Det innebär att även polisen får flytta på sig.

Överkalix och Piteå är två av de orter där människor gärna samlas för att fira midsommar, och där det brukar behövas många poliser.

- På vissa ställen går vi ner lite i bemanning så att vi tillsammans ska kunna stävja de problem som uppstår. Men är det någon större händelse som inträffar på en mindre ort så omdirigerar vi vissa delar av styrkorna till de orterna, säger Per Karlsson som är chef för polisen i Luleå.

Per Karlsson berättar att de största problemen under helgen brukar vara misshandelsbrott och rattfylleri, och att polisen försöker arbeta förebyggande genom att synas så mycket som möjligt på tältplatser och i trafiken.

Insatserna fortsätter även dagarna efter midsommarafton.

- Vi vet att det är många som vill åka iväg för tidigt från festplatser, så då kommer tyngdpunkten att ligga på trafikkontroller, säger Per Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".