Norrmalmsskolan i Kiruna blir hotell

Norrmalmsskolan i Kiruna blir hotell och entreprenör är Jan Grönberg ägare av Hotell Rallaren. Länsstyrelsen beviljar investeringsstöd med 7,2 miljoner kronor till ombyggnationen, som totalt kommer att kosta 24 miljoner kronor.

Kiruna är ”hett” just nu och behovet av nya hotellbäddar är stort. Hotellet kommer att erbjuda 36 rum och innehålla upp till 144 bäddar. Behovet av fler hotellbäddar är dokumenterat när det gäller Kiruna.

Expansionen av besöksnäringen fortsätter, vilket ställer ökade krav på såväl övernattningsmöjligheter som service i övrigt. Investeringen som planeras innebär ett välkommet tillskott för att lätta på det tryck som för närvarande upplevs på boende.

Jan Grönberg har kontakter med flera av de större tour- och researrangörerna, vilka framfört önskemål om behov av fler rum för att säkra deras verksamhet i Kiruna. Detta är också ett önskemål från bland annat aktivitetsföretag i Kiruna så att deras verksamhet kan fortgå. Kirunas expansion på gruvområdet innebär att utbudet av hotellbäddar måste öka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".