100 nya byggjobb till Arjeplog

- Utbyggnaden av biltestverksamheten blir den största byggsatsningen i länet sedan Sunderby sjukhus. Det säger Peter Mettävainio, i norrbottensavdelningen på Sveriges Byggindustrier om biltestanläggningen i Arjeplog.
Bilkomponentföretaget Boschs nysatsning i Arjeplog kommer att innebära att som mest 100 byggjobbare blir sysselsatta med att anlägga den nya biltestanläggningen. Skanska är ett av företagen som fått förtroende i byggprojektet och det kommer att rekryteras en del personal utifrån. Men genom underentreprenörer ska inte heller arjeplogsbyggarna gå behöva stå utan jobb. Det som ska byggas i 200-miljonersprojketet är; kontor, verkstäder, garage och olika typer av testbanor (både värmda och kylda). Det ska vara klart till hösten 2003. Projektet i Arjeplog är av stor betydelse för byggbranschen i hela Norrbotten, menar Peter Mettävainio, vice ordförande för norrbottensavdelningen i Sveriges Byggindustrier och distriktschef inom Skanska: - Det är ju sådana här projekt som vi inom byggsidan längtar efter. Och det känns oerhört stimulerande att sätta igång med det här, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".