Stora delar av taket försvann i branden på Burströmsvägen i Luleå. Foto: Ida Gustafsson.

Kraftig brand i bostadshus

Brand uppstod i ett soprum på Burströmsvägen i Luleå vid klockan två inatt. Räddningstjänsten beräknar att fortsätta släckningsarbetet under resten av dagen.

Räddningstjänsten var på plats efter klockan två inatt och påbörjade då släckningsarbete. De fick även evakuera fastigheten då branden hade spridit sig till fasaderna. När räddningstjänsten märkte att branden hade spridit sig till vinden skickades rökdykare upp för att få den kraftiga branden under kontroll.

Efter att ha försökt släcka branden utifrån gjordes det försök att låta vinden brinna av under kontrollerade former för att undvika spridning till lägenheterna.

Släckningsarbetet på Burströmsvägen i Luleå beräknas fortsätta hela dagen. De översta våningarna är rökskadade och vissa lägenheter är även vattenskadade.

Ingen har kommit till skada och de boende har förflyttats till en samlingslokal där de blivit omhändertagna av kommunens socialjour och kyrkans personal. Vad som orsakade branden i soprummet är oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".