Program klart för Pite Dansar och Ler

En av årets nyheter är ett inofficiellt vm i paltätning. Än så länge har bara en deltagare anmält sig - men inte vem som helst, utan ishockeyspelaren Tomas Holmström. Så den som vill utmana Homer med allt vad det innebär kan anmäla sig. Palt för palt, öga mot öga.

Det pågår ombyggnationer inne i Piteå och det är också ett skäl till varför festivalområdet är delvis flyttat.

- Här på gågatan är det nu så trångt på grund av ombyggnationer att en brandbil inte kan komma förbi och bland annat därför flyttar vi området, säger Jan Wimander från PDOL.

En stor del av festivalen blir på det ursprungliga festområdet. Från OK till korsningen efter Kyrkbrogatan. Dessutom blir det konsertarena på mejeritomten och även mycket aktiviteter på parkeringsdäcket. Där blir det sport och fest som tema i år. Ett minitriathlon med weekendresa i första pris, ett returmöte mellan Plannja och 08 Stockholm utlovas och dessutom flyttas RFSL sitt kärleksland till p-däck också. Allt för att få mindre transportsträckor på festivalområdet.

- Vi har tänkt på att det ska vara sammhängande och dessutom bra konsertytor. Man ska kunna stå längst bak och se bra, säger Jan Wimander

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".