Landstingsråd. Foto: Magdalena Martinsson

Landstingsråden kör över arbetsgrupp

De fyra landstingsråden kör över sin arbetsgrupp på Kiruna sjukhus. Det var vid en presskonferens på tisdagen de presenterade vad som ska hända med sjukhuset. Det här trots att vårdpersonalen inte är klara med sitt idéarbete förrän om två månader.

På presskonferensen i Kiruna berättade landstingsrådet Britt Westerlund (s) att sjukhuset ska satsa på akutsjukvård med specialutbildadade akutläkare.

- Det kommer att bli en mycket hög kompetens på akutdelen av sjukhuset. Vi satsar också på en ingång till sjukvården i Kiruna - en samordning mellan sjukhuset och primärvården.

- Det var intressant, för vi är inte färdiga med vårt arbete ännu, säger en av dem som har fått politikernas uppdrag att skriva en rapport om hur de vill att vården ska utvecklas.

Gruppen har fortfarande ett par studieresor kvar för att få idéer från sjukhus i andra glesbygdsområden.

En av de andra i gruppen, som också vill vara anonym, säger att de inte har hunnit diskutera stridsfrågorna i Kiruna ännu - BB och operationer nattetid - det finns många idéer kvar, säger hon.

Visionsgruppen har också samlat in synpunkter från företag, Kirunabor, facket och andra.

- Vi har redan en väl fungerande sjukvård i Kiruna visar undersökningen, sa landstingsrådet Kent Ögren (s) på presskonferensen.

En av de som sitter i arbetsgruppen säger ”jag förstår att landstingsråden har kommit fram till den tolkningen. Men jag vill inte kommentera saken just nu”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".