Inte fel att presentera planer för Kiruna sjukhus

Det var inte fel att gå ut med att Kiruna sjukhus ska satsa på akutsjukvård och ny teknik, trots att sjukhuspersonalen som skulle komma med förslagen inte är klara än, anser landstingsrådet Britt Westerlund (s).

Det var på en presskonferens på tisdagen som landstingsråden avslöjade hur Kiruna sjukhus ska utvecklas. Sjukhuspersonal som jobbar med idéarbetet blev förvånade över utspelet, eftersom deras arbete inte är klart ännu.

- Jag räknar med att de idéer som har bollats hittills måste bli de idéer som arbetsgruppen lägger fram för oss i höst. Vi ville gå ut och berätta det här för att arbetsgruppen och Kirunaborna ska känna att vi politiker är positiva till att utveckla sjukhuset.

Det är val snart. Är det därför ni ville föra ut det här snabbt?

- Nej, det var inte därför. Det har funnits ett tryck från allmänheten att få veta vad som händer på Kiruna lasarett, säger Britt Westerlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".