Landstinget förnekar långa vårdköer

Vårdköerna på smärtrehabiliteringen i Luleå är långa, enligt personalen som anser att de inte kan hålla vårdgarantin. Landstingsstyrelsen menar att det inte stämmer och att vårdgarantin hålls idag.

Karin Hellström, sektionschef, medger att hennes rapport om arbetsläget på smärtrehabiliteringen går i många led men tycker att det är konstigt att landstinget inte ser deras resursbehov.

Rapporterna går från Karin Hellström till länschefen, sedan vidare till divisionschefen och denne rapporterar vidare till landstingsstyrelsen. Det är alltså många steg innan rapporteringen når politikerna, som bestämmer över hur pengarna ska fördelas.

I rapporten Karin Hellström att man trots ansträngningar och hårda prioriteringar inte kan hålla vårdgarantin på smärtrehabiliteringen.

Britt Westerlund, vice ordförande i landstingsstyrelsen, säger till Norrbottensnytt att verksamheten klarar sig relativt bra och att hon i annat fall skulle veta om hur situationen var genom de rapporter hon får.

I nuläget kommer landstingsstyrelsen inte att ge smärtrehabiliteringen mer resurser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".