Våldtäktsutredning läggs ner

Polisutredningen om den misstänkta våldtäkt som ska ha skett i en taxibil i Luleå i slutet av april i år läggs ner. Polisen kommer inte längre, och den tekniska bevisningen räcker inte till.

Det var natten mot den 29 april i år, som en kvinna gjorde en polisanmälan om att hon hade utsatts för våldtäkt efter att hon känt sig drogad i samband med ett krogbesök. Vittnen såg att hon hade satt sig i en taxibil och åkt iväg. Kvinnan kände sig alltså drogad och upptäckte först dagen efter att hon var blodig och att kläderna var blöta.

Efter polisanmälan kördes hon till Sunderby sjukhus, där prover togs och dom har nu undersökts nu av Statens Kriminaltekniska Laboratorium, SKL i Linköping. Provsvaren har nu kommit men de visar inte några spår av någon annan människa och därmed läggs utredningen nu ner.

- Den tekniska undersökningen kan inte hjälpa oss vidare, säger utredaren Per Olov Andersson vid Luleåpolisen.

Flera personer, som kunde hjälpa utredningen framåt har hörts, bland andra förare från taxibolag och krogens ordningsvakter som tyckte sig se hur kvinnan steg in i en taxi.

Men vilken typ av taxi, eller om det ens var en taxi, är inte bevisat.

- Det finns ju flera taxibolag och även svarttaxi och det är inte heller säkert att nån taxiförare är gärningsmannen, säger Per Olov Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".