Flyktingbarnen i familjeplacering

I måndags stängde en flyktingfamilj in sig på Migrationsverket i Kiruna och mannen hotade att tända eld på sig själv. Frun som satt instängd i flera timmar mår förhållandevis bra. De två barnen är omhändertagna av de sociala myndigheterna i avvaktan på vad som ska hända med familjen.

Två dagar efter dramat på Migrationsverket i Kiruna är de två barnen i flyktingfamiljen fortfarande hos socialtjänsten. Barnen är i en så kallad familjeplacering, det vill säga de bor hos en annan familj. Detta oroar mamman i familjen som under omständigheterna ändå mår förhållandevis bra enligt familjens ombud Mattias Skarelius. Han talade under gårdagen med en bekant till mamman.

Sedan familjen kom ut från byggnaden har mamman fått sitta i samtal med personal från den socialförvaltningen i Kiruna och med vänner för att få hjälp. Anledningen till att mannen stängde in sig med familjen på Migrationsverket var att familjen fått sitt avvisningsbesked.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".