Domen blev vård i nio månader

Domen är fastställd för en av de män i tjugoårsåldern som stått åtalade för grovt narkotikabrott efter att ha införskaffat 400 tabletter ecstacy och 50 gram amfetamin. Mannen döms till vård på behandlingshem i nio månader.

I rättegången igår fastslogs en dom för en av männen som gripits för grovt narkotikabrott i juni. Den ena mannen erkände under rättegången att han införskaffat drogerna. Den andra 20-åringen medgav att han endast varit medhjälpare och menade därför han borde dömmas för ringa narkotikabrott. 

Åklagare Folke Ailinpiipi ansåg i sin slutplädering att båda borde dömmas för grovt narkotikabrott till fängelse två till respektive tre år. Det var i slutet av förra månaden som de båda 20-åringarna från Luleå gav sig iväg med både droger och bil från stan.

På vägen stoppade männen vid en butik för att handla en termos att gömma drogerna i som förutom mer än 400 exesty tabletter betstod av både hasch och amfetamin. Färden fortsatte till skogs där man fint grävde ner termosen. Männen återvände senare i veckan för att hämta en del av amfetaminet men på vägen hem stoppades de av polisen.