2,5 miljoner till forskning om äldrevård

Utvecklingscentrumet för äldreforskning i Piteå får 2,5 miljoner av Socialstyrelsen. Förhoppningen är att de nya pengarna ska räcka till att utvidga verksamheten till att täcka hela länet. Centrumet arbetar bland annat med anhöriga till dementa och med hur musik påverkar hälsan.
Socialstyrelsen har fördelat 47,5 miljoner kronor på 18 olika utvecklingcentrum runt om i landet. Gert Alaby är tillförordnad chef för äldrevården på Socialstyrelsen. Han säger att pengarna till landets äldrecentrum behövs om man vill att de ska bedrivas någon forskning inom ekonomiskt hårt ansatta områden som äldrevården. Forsknings- och utvecklingcentrumet i Piteå arbetar bland annat med anhöriga till dementa och med hur musik påverkar hälsan. Centrumet startade med stöd från Socialstyrelsen och nu hoppas Gert Alaby att de nya pengarna, 2,5 miljoner kronor, ska göra det möjligt att utvidga verksamheten för att så småningom täcka hela Norrbotten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".