Färre fricampare i Piteå

Ungdomar som campar i skogen utanför Pite havsbad har tidigare varit ett stort problem under festivalhelgen Piteå dansar och ler. Men nu anser polisen att problemet är löst

- Vi har några enstaka som campar i skogen men vi har ingen som helst samling som det var tidigare, säger Kenneth Lundqvist som är närpolischef i Piteå.

De så kallade fricamparna samlades för att festa med fylla och misshandel som följd och problemet var som störst för några år sedan. För två år sen började polisen ha särskilda patruller som arbetade med fricampingen, vilket alltså har hjälpt. Och därför minskas antalet poliser som arbetar med den här frågan från sex år 2004 till två i år.

- Att det finns något enstaka tält på olika områden vet vi om men det är inget större problem. Vi skulle få höra om ungdomarna campar i någon större omfattning på något annat ställe, säger Kenneth Lundqvist.

Han säger också att om fricamping skulle bli ett problem i år kommer några av de cirka 20 andra poliserna som är i tjänst på festivalområdet att kunna hjälpa till.