Minderåriga omhändertagna för fylla

16 av de 65 omhändertaganden som gjordes på förra veckans musikfestival, Piteå dansar och ler var under 18 år gamla. Det konstaterar nu Piteåpolisen när de blickar tillbaka på förra veckans arbete. Mer föräldraansvar skulle underlätta menar chefen för närpolisen i Piteå, Kenneth Lundkvist.

När chefen för närpolisen i Piteå, Kenneth Lundkvist blickar tillbaka på den gångna veckans arbete kan han konstatera att det har gått som väntat, men det tråkiga är den låga åldern på de 65 omhändertagningar som polisen har gjort under musikfestivalen Piteå dansar och ler.

Hela 16 personer som omhändertogs på grund av fylla var minderåriga, under 18 år gamla och vid 34 omhändertaganden handlade det om personer som var mellan 18 och 25.

Mer föräldraansvar                                                Kenneth Lundkvist tycker det är tråkigt att så många ungdomar gör sin alkoholdebut och inte klara av att dricka alkohol och att ungdomarnas föräldrar engagerade sig mer.

– Det vore trevligt om man tog ett större föräldraansvar och att man följde med på Pite dansar och ler, säger Kenneth Lundkvist.

Håller inte med                                                            17-åriga Martin Larsson och Therese Hammarsten tror inte att en ökad närvaro bland deras föräldrar skulle göra någon skillnad utan att ungdomarnas föräldrar istället ska föregå med gott exempel.

– Alla vuxna kanske också borde ta sitt ansvar och vara mer nyktra, säger Therese Hammarsten.