Landstingsstöd tar gymnast till VM

Elitgymnasten George Foo från Älvsbyn får nu möjlighet att delta i VM i gymnastik i Danmark i oktober. Detta efter ett beslut om ekonomiskt stöd från landstinget i Norrbotten.

Det var efter ett initiativ från landstingsrådet Kent Ögren (s), som uppmärksammat de svårigheter elitgymnasten George Foo haft att finansiera deltagandet i VM, som landstinget beslutat skjuta till 25 000 kronor.

– Små föreningar som Älvsby IF och Älvsbygymnasterna, som bedriver en bred ungdomsverksamhet samtidigt som man lyckas på elitnivå, betyder mycket för regionen. Föreningen och George Foo är bra förebilder för ungdomar och goda ambassadörer för vår region.

Kent Ögren är kritisk till Svenska Gymnastikförbundets förhållningssätt.

– Elitidrottare från mindre klubbar i norra Sverige måste få likvärdiga möjligheter som idrottare från storklubbarna i storstäderna. Det borde ligga i förbundets intresse att ta tillvara unga talanger från hela landet. George Foo är flerfaldig SM-medaljör och borde få det stöd han behöver från ett så stort riksförbund, säger Kent Ögren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".