Bosse Strömbäck (v) och Olle Lindström (m) är kommunalråd i Boden

Olika syn på alliansens framtid

Åsikterna går isär om hur länge ett samarbete mellan de styrande partierna i Boden kan överleva. Vänsterpartiets Bosse Strömbäck tror att det kan bli problem under nästa mandatperiod medan moderaternas Olle Lindström tror att det skulle gå bra att samarbeta med alla sex partier igen.

- Det håller så länge alla vi partier känner att vi har samma uppdrag, nämligen att förbättra något som är dåligt. Men när vi ska utveckla och göra satsningar då kommer spänningarna för då finns det olika ideologiska värderingar, säger Bosse Strömbäck som är ett av kommunalråden i Boden.

Både han och moderaternas kommunalråd Olle Lindström tycker att samarbetet i alliansen har varit lyckat. Och det var en vilja att förbättra Bodens ekonomi och möjligheten att få majoritet i kommunfullmäktige som fick sex olika partier att ta över makten från socialdemokraterna efter förra valet.

- Jag tror att det krävs mer än fyra år för att verkligen se vilken förändring som sker i en kommun när man förändrar majoriteten, säger Olle Lindström som kan tänka sig ett fortsatt samarbete både med och utan vänsterpartiet efter höstens val.

- Ja, någon form av allians. Men den behöver inte se ut som den gör idag, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".