Hopp för behandlingshemmet i Öjebyn

Nu fortsätter diskussionerna om framtiden för Alfagruppens behandlingshem för alkohol och drogmissbrukare i Öjebyn. Enligt Piteås socialdemokratiska kommunalråd Peter Roslund har kommunen ett intresse av att verksamheten fortsätter, då den fyller ett behov och är en arbetsplats. 

I början av sommaren varslades samtliga 20 anställda av ägaren Praktikertjänst som vill göra sig av med verksamheten utanför Piteå.

Behandlingshemmet har haft ekonomiska underskott i ett par år, och kommunen, som äger fastigheten, har tidigare inte velat sänka hyran om inte Praktikertjänst också kan hjälpa till ekonomiskt.

Tanken nu är att dom anställda ska ta över behandlingshemmet. Nu säger också Piteås kommunalråd Peter Roslund att förutsättningarna för att komma överens är stora.

- Det jag inte gillade före semestern var att det kändes som att man ville lägga hela problemet i kommunens knä. Men skillnaden mellan våra två grundförslag var inte större än att jag tror att man hittar en lösning, säger han.

Peter Roslund hoppas att diskussionerna ska vara klara inom en månad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".