Tommy Nyström (s) kommunalråd i Gällivare

Gällivares kommunalråd hotas av rasister

Det socialdemokratiska kommunalrådet Tommy Nyström i Gällivare har åter igen fått ett hotbrev från rasister. Det första brevet fick han i slutet av juli och det andra kom i fredags. Hotbreven har anmälts till polisen som skickat originalen för teknisk undersökning.

På Tommy Nyströms skrivbord ligger en kopia av det två sidor långa handskrivna hotbrevet. I brevet står att Nyström inte ska underskatta rasisterna som finns överallt enligt brevskrivaren.

- Jag är inte rädd för det här men man måste ändå vara på sin vakt. Det kanske tar hårdast på famlijen, säger han.

Tommy Nyström tror att anledningen till att han hotas är hans uttalande i media i samband med resultatet från en undersökning som gjorts på internet, där Sverigedemokraterna var störst i länet i just Gällivare.

- Jag tror inte att de är så många som de vill göra gällande. Den här underskriften med Gällivare rasister, BSS, det är inget politiskt parti, men de har säkert sina rötter någonstans, säger han.

- De här extrema partierna med den här människosynen borde inte ha rätten att bilda ett politiskt parti, avslutar Tommy Nyström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".