Maria Salmgren (m), Camilla Hansen (c), Ylva Strutz (fp) och Erika Josbrandt (kd). Foto: Niklas Jälén

Efterlyser mer företagsvänligt Luleå

Det måste bli ett bättre företagsklimat i Luleå. Det tycker den borgerliga alliansen, som nu presenterar ett program för mer entreprenörsskap och företagsutbildning.

Bakom programmet står bland andra Maria Salmgren (m).

- Det viktigaste är att lyfta fram näringslivsfrågorna så att vi får en kommun, som sjuder av företagare. För då minskar vi också arbetslösheten bland unga och äldre. Det är en oerhört viktig satsning för kommunen och dess överlevnad, säger hon.

De fyra borgerliga partierna presenterade sitt valprogram ombord på en segelbåt i Luleå hamn och vid rodret satt bland andra Camilla Hansen (c), som vill att kommunen blir mer företagsvänlig.

- Det måste bli bättre möjligheter för entreprenörskapsutbildning från förskola till universitetsnivå, säger hon.

Ylva Strutz (fp) fanns också med ombord.

- Det viktigaste med detta program är att vi visar att det finns ett alternativ med en handlingskraftig kommunledning, som kommer att ta tillvara en utvecklingskraft och kreativitet, som finns runt om i Luleå kommun, säger hon.

De borgerliga partierna tycker att det finns bromsklossar i kommunledningen som försvårar företagssatsningar och Erika Josbrandt (kd) vill ha ett nytt tänkande.

- Vi vill vara med och skapa något av Grosjöanda. Kan de så kan vi. Den anda vill vi bygga här, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".