10 000 fler lulebor till år 2010

År 2010 ska Luleå kommun ha 80 000 invånare hoppas politikerna. Det framgår av Vision 2010, ett dokument som arbetats fram av kommunen. Men alla partier stödjer inte den här målsättningen och själva dokumentetet har svårt att nå ut till luleborna.
Vision 2010 innebär därmed att länets största stad ska växa med 10 000 invånare från idag. Utöver detta talas det i Vision 2010 om att staden ska vara regionens kraftcentrum med bra företagsklimat och bred samverkan mellan universitetet, näringslivet och kommunen. Det ska finnas god service och rikt kultur- och fritidsliv. Kommunikationerna är bra och och vi har en levande landsbygd. Det socialdemokratiska kommunalrådet Ulla Ölvebro tror att det med tanke på den senaste befolkningsutvecklingen blir svårt att växa till den storleken. Moderaten Christer Hammarbergh menar däremot att det att målsättningen är viktig i sig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".