Kenneth Backgård, Sjukvårdspartiet

Avgår som partiordförande

Kenneth Backgård meddelade på tisdagen att han avgår som ordförande för landets Sjukvårdsparti. Däremot stannar han kvar som ordförande i Norrbotten och Boden.

Anledningen till avgången är att partiet inte lyckades ta sig in i riksdagen.

- Runt om i landet har sjukvårdspartiet kommit in i regionala och lokala församlingar och det kan vara positivt med tanke på riksdagssatsningen, men vi måste fokusera på Norrbotten och de kommuner, där vi finns idag. Jag har själv tagit beslutet att avgå, utan att ha blivit uppmanad till det. Avgången sker vid partistämman till våren 2007, säger han och tycker att det känns ledsamt att inte nå upp till målsättningen att komma in i riksdagen.

- Men det kommer ett nytt val om några år och vi blir en stark spelare i det valet, men det förutsätter att partiet fokuserar på det regionala och lokala.

- Jag är inte säker på att sjukvårdspartiet gjort så mycket fel på riksplanet, däremot har vi inte alls haft samma mediabevakning som övriga, säger Kenneth Backgård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".