Semesterby med holländsk ägare

Den lilla semesterbyn Skabram utanför Jokkmokk har fått ny, holländsk ägare. Han är född i Rotterdam och har i 10 års tid vandrat och arrangerat resor för landsmän till de norrbottniska fjällen.
Den nye hollänske ägaren Hans De Vaard har genom sina egna besök i länet lärt känna de förra ägarna av stugbyn i Skabram. När det ifjol stod klart att de tänkte sälja tillfrågades De Vaard om han var intresserad av anläggningen. Köpet genomfördes i juni i år och De Vaard planerar nu en viss utökning av stugbyn i form av några fler stugor och campingplatser. Han säger att han vill bevara anläggningen i stort sett i den storlek den har idag, men ge den en något mer professionell framtoning. Hans De Vaard har sedan länge ett företag i Holland där marknadsför och arrangerar resor till den norrbottniska fjällvärlden. De Vaard säger att de norrbottniska fjällen är relativt okända för Holländare. När man pratar om Lappland tänker folk snarare på Finland och handlar det om fjällen så associerar folk mera till Norge, menar han. De Vaard hoppas nu kunna förlänga säsongen för semesterbyn under vår och höst bland annat med hjälp av Internet och Svenska Turistrådet i Holland. Hittills den här sommarsäsongen har antalet gäster till semesterbyn varit över förväntan, enligt Hans De Vaard
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".