Irina Shokan och Katja Shinkarenko är två av deltagarna. Foto: Anna Widén

Unga företagare i Barents skapar nätverk

Under två dagar är ett 70-tal unga människor från Barentsregionen samlade i Svanstein på Barents Young Entrepreneurs Forum. Tillsammans ska de knyta kontakter och skapa nätverk över gränserna.

Unga företagare från Barentsområdet samlas i Svanstein på Barents Young Entrepreneurs Forum, för unga företagare för att knyta kontakter och skapa nätverk över gränserna.

I Svanstein träffas ungefär 100 personer, varav cirka 70 företagare. På programmet står företagsträffar, föreläsningar och diskussioner.

Irina Shokan och Katja Shinkarenko kommer från Murmansk i Ryssland är studenter och säger att det är viktigt att kommunicera och nyttigt att se sig om i länderna i Barentsregionen.

Forumet riktar sig till människor i Barentsländerna Finland, Sverige, Norge och Ryssland som är mellan 18 och 30 år, och som antingen har eller ska starta företag.

Forumet är ett samarrangemang mellan tre pågående barentsprojekt. Kommunförbundet Norrbottens två Barentsprojekt och Young Entrepreneurs i Barnets som drivs av Pajala kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".