Investeringsprojekt måste fullföljas

Flera stora investeringsprojekt som är på gång i Norrbotten måste fullföljas, till exempel Norrbotniabanan, flygplatsen i Pajala och turistsatsningen i Överkalix. Det säger landshövding Per Ola Eriksson efter att socialdemokratiska kommunalråd uttryckt sin oro till honom för att den nya regeringen inte ger sitt stöd till projekten. Själv tycker han att det inte finns anledning till oro.

Landshövdingen har vidarebefordrat synpunkterna från Norrbotten till presumtiva statsråd i den kommande regeringen.

- Jag vill betona hur viktiga projekten är och samtidigt tala om för berörda kommuner att vi från Länsstyrelsen kommer att medverka till att de genomförs på samma sätt som det var tänkt sedan tidigare och att Norrbotten alltjämt ska vara ett intressant område ur investeringssynpunkt. Norrbotten ska fortsätta under många år framöver att tillhöra ett av Sverige mest intensiva områden, när det gäller investeringar, säger han.

PO Eriksson säger också att Norrbotniabanan måste byggas. Det är ett prioriterat och viktigt projket, säger han.

Landshövdingen har också kallat till ett möte med de nio personer, som efter valet ska representera Norrbotten i riksdagen. Mötet hålls den 13 november och handlar om länsfrågor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista