Äventyrlig road-movie om Piteåfestival

Just nu pågår inspelningen av novellfimen med arbetsnamnet Hanna i en restaurang i centrala Luleå. Filmen är en road-movie och handlar om 14-åriga Hannas äventyrliga färd till festivalen Piteå dansar och ler där hon ska se sitt favoritband uppträda.
Av 300 kortfilmsmanus som lämnades in till Svenska filminstitutet och Sveriges television valdes åtta manus ut och ska nu bli film. Filmen med arbetsnamnet Hanna är en personlig betraktelse om vägen in i vuxenvärlden kryddad med norrländsk humor och glesbygdsproblematik. Men huvudrollsinehavaren Lisa Larsson tror inte att man behöver bo i Norrbotten för att känna igen sig i filmens huvudperson 14-åriga punkrockaren Hanna. - Man hade lika gärna kunna bo i södra Sverige eftersom det är hennes envishet och upproret mot föräldrarna som man känner igen sig i. Producenten Peter Holthausen tror att det var det egensinniga manuset tillsammans med valet av regissör som gjorde att manuset nu ska bli film. Filmen är ett samarbete mellan SVT, Svenska filminstitutet och Filmpool Nord och kommer att visas i SVT 1 någon gång under 2003.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".