Jobbmässa i Haparanda

Under fredagen hålls en jobbmässa i Haparanda. Det är med anledning av att EU har utropat 2006 till Mobility Year, europeiska året för arbetstagarens rörlighet, både geografiskt och mellan olika yrken. Anne Keinänen på Crossborder Tornedalen anser att Haparanda är den perfekta platsen för den här typen av mässor.

Bakom Crossborder Tornedalen som arrangerar mässan står arbetsförmedlingen, fackföreningar, universitet och arbetsgivarorganisationer. Mässan finansieras med EU-medel.

Liknande mässor som den i Haparanda kommer samtidigt att hållas i andra delar av Sverige och i mer än 100 städer runt om i Europa. Meningen med mässorna är framför allt att informera om fördelarna med en rörlig arbetsmarknad, och riktar sig till dom som vill jobba utomlands eller flytta inom landet.

Intresset för mässan i Haparanda är stort, nästan 50 företag och organisationer kommer att komma dit för att visa upp sig, träffa andra företagare och mässbesökare. Anne Keinänen om förhoppningen om vad dom som besöker mässan ska ta med sig därifrån.