Missnöje med rektorn i Sangis

Föräldrar och lärare är missnöjda med den nya rektorn i Sangis skola utanför Kalix. I ett brev till kommunstyrelsen har de uttalat kritik mot rektorn som nu har fått fortsatt tjänst på byaskolorna i Björkfors, Vitvattnet och Sangis.
Men skolchefen i Kalix kommun, Peter Nordmark, är av en annan åsikt. - Av de sökande så har jag gjort den bedömningen att hon är den mest lämpliga för tjänsten, säger han. Den berörda personen har vikarierat som rektor för byaskolorna det senaste halvåret. I våras mötte hon stora protester då förslaget att slå ihop barnomsorgen i Sangis med skolan presenterades. Det skulle innebära omfattande ingrepp i den nybyggda skolan vilket inte uppskattades. Förslaget drogs tillbaka men missnöjet med rektorn kvarstår, och föräldrarådet är kritiskt till att rektorn nu får forsatt förtroende av kommunen. I brevet till kommunstyrelsen i Kalix skriver de att hon inte är kompetent nog att leda personal och elever på skolan och därför vill de att rektorstjänsten ska utannonseras på nytt. Flera lärare känner sig också missnöjda. Vissa så pass att de inte vill jobba under den nya rektorn, som de hävdar saknar medkänsla. Själv vill rektorn inte kommentera kritiken mot henne med medger att de inte har varit överens om vilka förändringar som krävs i Sangis skola.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".