Piteåkvinna misstänks knivmördat sambo

På tisdagen börjar rättegången mot den 51-åriga kvinna från Piteå som står åtalad för mord på sin sambo. Kvinnan har suttit häktad sedan den 7 juli.

Det var i slutet på juni 2006 som händelsen, som nu har utvecklats till en mordrättegång, utspelade sig i Piteå. Med vid händelsen fanns den nu åtalade kvinnan, hennes sambo som senare hittades död, och hennes före detta man.

Såg henne sticka kniv i bröstet
Kvinnan förnekar brott, men enligt vittnesförhör med den före detta mannen, som var med vid händelsen, är kvinnan skyldig. I förhör har han sagt att vid händelsen var alla påverkade av alkohol men att stämningen från början var god. Sedan urartade det hela i köket och vittnet har svårt att hålla isär i vilken ordning det sker. Men i förhöret säger han att han ser den åtalade kvinnan sticka en kniv i bröstet på sin sambo flera gånger.

Duschar och lägger honom
Han dör inte omdeldebart utan de tar hand om mannen, duschar honom och hjälper honom till sängen. De tycker också att han kvicknar till något. Den åtalade tycker ändå att de ska ringa rill ambulansen vilket också vittnet tycker. Men något sådant blev inte gjort.

Vittnet åker hem och den åtalade kvinnan går och lägger sig med sin sambo. På morgonen efter ringer den åtalade och berättar att hennes sambo är död.

Enligt Åklagare Karin Hansson stödjer den tekniska bevisningen vittnets berättelse. På tisdagen börjar rättegången.¨

Eleonor Norgren, SR Norrbotten
eleonor.norgren@sr.se