Peter Mattei inviger Kulturens Hus

Operasångaren Peter Mattei blir det stora dragplåstret på premärkvällarna för Kulturens hus i Luleå, den 13 och 14 januari.

Peter Mattei, som då återvänder hem till Luleå från världens kända operascener, har en sångarkollega och vän med på scenen, Malena Ernman, som är mezzosopran. De två ska ha Norrbottens kammarorkester och Norrbotten Big Band bakom sig. Tonsättaren Jan Sandström, från Luleå, har komponerat inledningsmusik med barns röster.

Två premiärkvällar
Det har varit mycket stor efterfrågan på att just Peter Mattei ska komma hem och sjunga på premiärkvällarna för Kulturen Hus. Det blir alltså två premiärkvällar med samma program för att trycket på biljetterna har varit så stort.

Premiärkvällarna, 13 och 14 januari, ska också innehålla ett program med Lisa Torun Danskompani, och en hemlig gäst som förutspås trollbinda publiken.

På kvällarna vid invigningen ska man kunna äta gott och se hela husets delar.

Under de tre invigningsveckorna kommer exempelvis artister som Anna Ternheim, Helen Sjöholm, Björn Skifs, Stefan Gunnarsson, jazz med Anders Widmark Trio, folkmusik med J.P Nyströms, Hoven Droven och Sofia Jannokk med flera.

Inger Marklund, SR Norrbotten
inger.marklund@sr.se