EU-bidrag till Framnäs folkhögskola

Framnäs Folkhögskola har fått 400 000 kr i bidrag från EUs strukturfonder till utvecklingsprojektet ”Framnäs Hälsokälla”, som de driver tillsammans med Piteå kommun och Handikappförbundets samarbetsorganisation. Visionen med projektet är en anläggning med varmvattensbassäng och en lokal avsedd för motion och musik i anknytning till folkhögskolan.

Framnäs Folkhögskola får nu 400 000 kr för att utveckla och arbeta vidare med projektet ”Framnäs Hälsokälla”. Projektet ska enligt planerna mynna ut i ett livskvalitetscenter för hälsa och rehabinriktade aktiviteter, i en ny anläggning med en varmvattenbassäng och en lokal för motion och musicerande i anknytning till skolan.

Sven Ivar Lindström som är rektor på Framnäs folkhögskola och projektledare för projektet är positiv till de nya pengarna och menar att expertis som redan finns på skolan genom hjärnskadelinjen som redan finns på skolan skulle vara en tillgång i arbetet. Han ser också möjligheter till samarbete med Grans naturbruksskola som ligger granne med folkhögskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista